Pescuitul la method feeder


      Pescuitul la method feeder  – scurt istoric

   Pescuitul la method feeder a apărut pentru prima oară în scenă în anii 1990, în anglia, fiind o rafinare si o adaptare a tehnciii  pescuitului cu momitor tip arc. Ca orice soluție eficientă, aceasta s-a perfecționat și a a evoluat rapid în  varianta pe care o cunoaștem si utilizam astăzi in pescuitul la feeder , varianta plata, folosita  în special în partide de  pescuit la crap în ape comerciale.

      Pescuit la method feeder – avantaje  fata de pescuitul clasic

  • Pescuitul cu o momeala ascunsă  în mijlocul unei capcane plină de bunătățuri pentru pești, este foarte eficient, simplu de înțeles și învățat de orice pescar (ceea ce va duce cu rapiditate la creșterea numărului de prezentări și a transformării acestor prezentări în pești  capturați).
  • Tehnica method feeder, e mai facilă de deprins și de stăpânit,  față de pescuitul la feeder cu coșuleț,  beneficiază de  îmbunătățirea prezentării, și de  faptul ca duce la un pescuit mult mai curat, cu o economie reală de nadă și momeală utilizata per partidă – dacă facem comparația cu un pescuit la coșuleț pe râu de exemplu.  O pungă de pelete de 800 de grame poate ajunge  unei utilizări obișnuite la 2 sau chiar 3 partide. O cutie de momeli  poate tine un sezon sau chiar si dincolo de acesta.
  • Forma aerodinamică a method feederului permite lanseuri precise, efectuate la distante destul de mari.
  • Momitoarele method feeder au greutatea distribuita pe o suprafata mai mare astfel ca permit pescuitul pe substrat mai moale.

      Ce punem pe momitorul method?

   Nadă – Groundbait simplă, micropelete sau un amestec între cele două.  Nadele care se pretează pescuitului la method feeder au de regula inscripționat pe pungă „method mix”.  Micropeletele sunt pelete de  2-3 milimetrii care pot fi folosite ca atare.
   În majoritatea partidelor prefer sa amestec nada (groundbait) cu micropeleţii pentru că astfel voi avea și atracție rapidă (nada) dar şi ceva care să rețină peștele în zona nădită.

Sfat: Să folosiți o marcă în care să aveți încredere si să învățați să le stăpâniți pregătirea, obținând consistența corectă de fiecare dată.

   Aţi încercat deja vreo partidă de pescuit la method feeder?  Ce vă place cel mai mult la acest stil de pescuit? Lasaţi un comentariu mai jos!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

POFFta de test la method feeder!

Despre mine